Veelgestelde vragen.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Bijwerkingencentrum Lareb.

Nee. Het griepvaccin en het pneumokokkenvaccin zijn uitgebreid onderzocht voordat deze gegeven worden. Deze kunnen dan veilig gegeven worden. De ervaringen met de vaccins worden door ons gemonitord.

Ja, beveiliging en opslag van uw gegevens is volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Informatie over hoe wij omgaan met gegevens kunt u vinden in ons privacy statement.

Na de aanmelding en het invullen van een basisvragenlijst over uw algehele gezondheid krijgt u 3 vragenlijsten om in te vullen. U ontvangt van ons een email als er een nieuwe vragenlijst voor u klaar staat om in te vullen. U logt dan in via www.vaccinmonitor.nl.

Na de aanmelding ontvangt u eerst een basisvragenlijst over uw algehele gezondheid. Daarna ontvangt u 3 vragenlijsten om in te vullen over eventuele klachten. Deze worden 7 dagen, 15 dagen en 30 dagen nadat u de griepvaccinatie en/of de pneumokokkenvaccinatie heeft gekregen klaargezet in uw account. U logt in op www.vaccinmonitor.nl en kunt de vragenlijsten dan online invullen. Dit duurt 5 tot 15 minuten per keer.

In de vragenlijst die u ontvangt ná de basisvragenlijst kunt u uw klacht invullen. Ook kunt u aangeven welke klachten u heeft (gehad). Belangrijk is dat u ook vertelt wanneer de klacht is opgetreden en hoe deze is verlopen. In sommige gevallen willen wij nog meer weten over uw klacht. Wij nemen dan contact op met u. Dit gebeurt alleen als u hier toestemming voor geeft in de vragenlijst.

U kunt uw klachten na de griepvaccinatie en/of de pneumokokkenvaccinatie melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Ga hiervoor naar www.lareb.nl.

U kunt zich te allen tijde afmelden voor dit onderzoek. Dit kunt u doen in uw account onder het menu ‘Mijn vragenlijsten’ met de knop ‘Deelname beëindigen’. Mocht dat niet lukken kunt u altijd een e-mail sturen aan info@vaccinmonitor.nl.

Nadat de vragenlijsten zijn verwerkt, zullen de resultaten worden getoond in het jaarrapport van de griep- en pneumokokkenvaccinaties. Dit jaarrapport is medio 2022 op de website van Bijwerkingencentrum Lareb beschikbaar.


Staat uw vraag er niet bij? Kijk dan in de Lareb kennisbank voor meer informatie of neem contact met ons op via info@vaccinmonitor.nl.